Transforma in realitate ideile si initiativele.

Curatam, Plantam, Reutilizam, Reciclam !

Aprobat

Eligibil

Initiator
Cristian-Daniel Rusu
Durata estimata
5 luni
Buget estimat
40.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook

Pentru a vota, va rugam sa va asigurati ca aveti locatia pornita.

Descrierea proiectului

Curatarea spatiilor verzi si Plantarea de copaci si pomi fructiferi in parcurile Florestene si in zonele verzi din comuna .
Nevoia de constientizare a importantei reutilizarii si reciclarii.
Propunem un proiect de evenimente de promovare si contientizare a reutilizarii, reciclarii si plantarii de copaci prin muzica in locatii neconventionale și parcuri cu activitati de informare, educare si joc + artiști care sa expună produse realizate din materiale reciclate sau care pot fi reutilizate , pentru toate varstele.

Scop:
Organizarea unei campanii la nivel comunal de curatare spatii verzi, padure si trasee in Septembrie 2021 si una de plantare copaci si pomi fructiferi, in Octombrie 2021.
Organizarea a 3 evenimente in perioada Iulie-Noiembrie 2021 , in parcurile populare din Floresti prin care promovam reutilizarea si reciclarea prin creativitate.
Obiective:
Curatare parcuri, spatii verzi si paduri, implicand comunitatea.
Plantare copaci si pomi fructiferi intre blocuri si in parcurile din comuna, pentru aer curat, infrumusetare si a mentine un ecgilibru intre betoane si spatiu verde.
Constientizarea reutilizarii si reciclarii pe durata evenimentelor, catre 3 segmete de varsta, prin activitati specifice.
Implicarea artistilor handmade si posibilitatea sa monetizeze creatiile realizate prin reciclare sau ofera posibilitatea sa reutilizezi.
Promovarea artistilor locali de muzica ce trec printr-un an cu multe evenimente interzise sau restrictionate si posibilitatea sa isi vanda muzica in cadrul evenimentului.
Realizarea unei compilatii cu artisti locali si toate incasarile casei de discuri sa fie donate artistilor.

Responsabilitate sociala :
Florestenii vor aprecia spatiile verzi , copacii si vor incepe sa reutilizeze mai mult si sa recicleze, sa atraga proiecte finantate dar si posibilitatea sa se organizeze in comunitati care pot ajuta la reciclare .
Se vor responsabiliza in a arunca deseuri si a incepe sa reutilizeze anumite lucruri si locuri.

Beneficiarii proiectului

Floresteni: 14-65 ani
Impact si rezultate :
Parcuri mai frumoase, spatii verzi cu pomi si copaci.
Vom organiza evenimente conform normelor din perioada respectiva, pentru 3 grupe de varste ce vor fi implementate in parcurile orasului si promovare evenimente in hale dezafectate sau spatii industriale (daca va fi permis) sau orice loc ce se poate refolosi si pentru alte activitati . Estimam un numar constant de 50 persoane pe activare, 1000 pe eveniment si vom tine cont de a mentine distantarea sociala si a nu lasa in perimetru un numar mai mare decat cel legal/sugerat de autoritati.

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

Organizare a unei campanii de curatare , apoi una de plantare la nivel de comuna si 3 evenimente de 3 zile in perioada Iulie-Noiembrie cu acces liber pentru constientizare : Curatam, Plantam, Reutilizam, Reciclam !
Artistii vor realiza creatii inedite si de impact din materiale reciclate ce le pot comercializa in cadrul evenimentelor.
Standuri cu lucruri reutilizate din tematica evenimentului ce pot fi achizitionate de catre cei ce vor sa sprijine proiectul.
Pornind de la vinil, ca simbol puternic si suport de promovare al muzicii de-a lungul timpului, a carui utilitate s-a pierdut in prezent, s-a dorit convertirea acestuia si reciclarea lui si a materialelor din care e confectionata geanta Vybe : https://www.vybewear.com
Pentru fiecare geanta Vybe achizitionata in cadrul evenimentelor vom planta un pom fructifer sau un copac in comuna Floresti ce va fi crescut si tratat prin ingrasamant natural furnizat de animalele din gospodariile invecinate.
Trupe si dj vor presta in cadrul evenimentelor pentru a asigura un fundal ambiental placut.
Food truck si bar mobil pentru a asigura un minim de confort participantilor.
Activitati de educare prin joc si constientizare pentru toate varstele, realizate de ONG-uri cu profil specific, lideri de opinii si influenceri.
Proiectii si dezbateri despre importanta reciclarii si nevoia de protejare a unor zone care sunt afectate de poluare.
Prezentarea unor programe Europene pentru a atrage finantari legate de agricultura, reciclare si industrii eco.

Promovare :
Promovarea se face online si prin grupurile care incurajeaza reciclarea, ONG-uri si prin presa locala dar si posturi de radio & TV local. O sa contribuie si artistii si influentarii ce sustin cauze sociale.

Buget :
20.000 EUR : Organizare 3 evenimente de constientizare : Curatam, Plantam, Reutilizam, Reciclam !
10.000 EUR : Campanie curatare spatii verzi, parcuri si trasee padure
10.000 EUR : Plantare Copaci si pomi fructiferi

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile