Transforma in realitate ideile si initiativele.

Pasarela pietonala Floresti – zona Metro

Aprobat

Initiator
Bogdan Rada
Durata estimata
6 luni
Buget estimat
95.000 euro

Distribuie proiectul


Descrierea proiectului

Avand in vedere faptul ca portiunea DN 1 care este situata pe raza UAT Floresti este cel mai aglomerat sector rutier din Romania (tranzitat de circa 70.000 de autovehicule zilnic), atat circulatia rutiera, cat si cea pietonala au nevoie de masuri active de sprijinire.
In aceasta ordine de idei, notorie fiind pasivitatea administratorului drumului CNAIR, consider ca este de bun augur implicarea comunitatii prin implementarea proiectului de amplasare si construire a unei pasarele pietonale moderne. Pasarela va fi amplasata si construita doar pe terenul aflat in proprietatea UAT Floresti, deci nu va fi nevoie de aportul celor de la Compania de Drumuri Nationale care ar putea prelungi nejustificat implementarea proiectului.
Aceasta ar aduce urmatoarele beneficii:
1. Cresterea sigurantei pietonilor care ar putea avea la dispozitie o solutie simpla, putin costistitoare si adaptata nevoilor si realitatii actuale a traficului de pe DN 1, str. Avram Iancu din Floresti.
2. Fluidizarea traficului rutier prin desfiintarea unei treceri de pietoni. Pe fondul aglomeratiei de dimineata si seara, exista numeroase plangeri ale locuitorilor satului Floresti referitoare la timpul petrecut in trafic, iar implementarea proiectului ar veni in intampinarea nemultumirilor legate de timpul petrecut in trafic.
3. Reducerea accidentelor rutiere grave care din pacate se intampla cu frecventa lunara in zona si a accidentelor rutiere care se soldeaza cu pagube materiale care se intampla cu frecventa saptamanala.
4. Intretinerea curenta a pasarelei pietonale ar putea fi asigurata din veniturile obtinute din inchirierea spatiului vertical de pe laterale pentru panotaj stradal, acestea fiind foarte vizibile pentru clientii interesati de publicitate. In aceasta ordine de idei impactul perpetuu asupra bugetului comunei ar fi inexistent.
5. Asigurarea unui acces mai facil din punct de vedere rutier catre viitorul Spital Regional de Urgenta prin reconfigurarea singurei treceri de pietoni pe ruta Cluj-Napoca Floresti de pe teritoriul UAT Floresti.

Beneficiarii proiectului

Toti pietonii care domiciliaza in zona si folosesc zilnic traseul pietonal spre si dinspre Cluj-Napoca, respectiv statiile mijloacelor de transport in comun de pe fiecare parte a strazii Avram Iancu.
Toti participantii la traficul rutier – cele 70.000 de autovehicule care trec zilnic prin respectiva portiune a DN 1.

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

In cazul in care proiectul va fi considerat eligibil si selectat pentru finantare prin votul locuitorilor comunei Floresti care doresc sa se implice in viata comunitatii, ma angajez sa ma implic in orice etapa in care sprijinul meu ar putea fi considerat util.
De asemenea, ma voi implica activ in identificarea unor sponsori (firme care isi desfasoara activitatea pe raza comunei si care ar putea beneficia de pe urma implementarii proiectului) pentru a reduce impactul bugetar prin intermediul implicarii private.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile