Transforma in realitate ideile si initiativele.

Supraluminare treceri de pietoni nesemaforizate

Aprobat

Eligibil

Initiator
RAZVAN-CIPRIAN BABJUC
Durata estimata
6 luni
Buget estimat
102.000 euro

Distribuie proiectul

Facebook

Pentru a vota, va rugam sa va asigurati ca aveti locatia pornita.

Descrierea proiectului

Proiectul urmărește achiziționarea și montarea unor sisteme de iluminat cu LED, inteligente, pentru creşterea gradului de siguranţa la trecerile de pietoni conform standardelor și normativelor în vigoare privind siguranța participanților la trafic.
În acest scop, pe fiecare parte a trecerilor de pietoni şi pentru fiecare sens de circulaţie, se va monta câte un stâlp echipat cu aparat de iluminat cu distribuţia asimetrică a fluxului luminos. Aceştia se vor monta înaintea trecerii de pietoni din direcţia de deplasare a traficului iar aparatele de iluminat se vor orienta pe partea pietonilor care se află în faţa şoferilor aflaţi în trafic. Se vor evita strălucirile supărătoare pentru şoferi. Se va ţine cont de posibilitatea utilizării stâlpilor de iluminat existenţi.
Pentru fiecare trecere de pietoni, stalpii sunt amplasaţi in faţa trecerii (pe sensul de mers) la distanta Di faţă de aceasta. Dt – reprezintă distanţa stalpului faţă de carosabil. Fiecare stalp va fi echipat cu un aparat de iluminat prevăzut cu dispozitiv de telegestiune a iluminatului public şi senzor de detecţie a mişcării. In funcţie de geometria trecerii de pietoni senzorul de detecţie a mişcării va fi reglat astfel incat să comande creşterea nivelului iluminatului public in momentul in care un pieton se află in zona de asigurare a trecerii de pietoni.
Cu ajutorul sistemului de telegestiune se asigură comanda ambelor aparate de iluminat indiferent de senzorul care detectează mişcarea. Pentru a fi eficient, timpul de răspuns nu trebuie să fie mai mare de 1-2 secunde. Sistemul de control permite modificarea timpilor de menţinere a fluxului luminos la nivelul prestabilit pentru aparatele de iluminat prevăzute cu senzori sau programate să răspundă la senzorii definiţi in sistem. Senzorii trebuie să fie capabili să detecteze mişcarea doar in această zonă. Dacă va exista mişcare in afara acestei zone, aceasta va trebui ignorată de către senzor sau nedetectată. Astfel se asigură detecţia pietonilor doar dacă sunt in zona de asigurare şi nu se vor detecta pietonii care iși continuă deplasarea pe aceeaşi parte a străzii şi nu se vor angaja in trecere.

Beneficiarii proiectului

Comuna Floresti prin reprezentant legal Primar Pivariu Bogdan-Nicolae

Localizarea proiectului

Implicarea initiatorului in proiect

La solicitarea beneficiarului, pot pune la dispozitie si alte documentatii pentru a veni in sprijinul realizarii mai rapide a acestui obiectiv.

Prin accesarea site-ului nostru sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor, ceea ce ne permite să ne analizăm preferințele și să vă propunem servicii personalizate adaptate nevoilor dumneavoastră.

Modifica setarile